Inspiratie

Links van leraren, filmpjes, boeken die mij inspireren. Mocht je vragen over de inhoud of de bron hebben, dan ben je welkom met je vraag.

Wie hebben mij geïnspireerd?

Kortgezegd de wereld van het systeemdenken en de TA. In deze logica neem je aan dat de werkelijkheid meerdere lagen heeft die er altijd en overal is. De lagen die expliciet zichtbaar zijn in gedrag van mensen is de bovenstroom, aan de oppervlakte dus. Er is ook een laag in de onderstroom, dat is de laag waarin zich herhalende gedragspatronen hun bron vinden. Daar onderzoek je de oorzaak van het probleem op een diepere laag en ook de onderlinge samenhang tussen de verschillende actoren of delen van het vraagstuk als geheel. In mijn werk vind ik het fascinerend om op deze manier naar mensen, teams en organisaties te kijken.

Met dank aan alle schrijvers en leraren die mij inspireerden om te doen wat ik nu doe: Odette Moeskops, Jan Jacob Stam, Jan Remmerswaal, Erik de Haan, Leike van Oss, Michael West, Peters &Carr, Jaap Boonstra, Elaine Cox, Morten Hjort, Wibe Veenbaas, Monique Bolung, Jitske Kramer, Joep Choy, Peter Hawkins, Andre Wierdsma, Hans Vermaak, July Hay, Siets Bakker, Peter Robertson, Wouter Hart, Danielle Braun, Brechtje Kessener, Amy Edmondson, George Kohlrieser.

 

 

Links naar filmpjes

  • Grappig filmpje over awesome teamwork:   https://youtu.be/FXkpLJlSYCE
  • Twee filmpjes met uitleg van de Dramadriehoek en de winnaarsdriehoek:   https://www.youtube.com/watch?v=E_XSeUYa0-8https://www.youtube.com/watch?v=ovrVv_RlCMw
  • Fasen in groepsdynamiek en teamontwikkeling van Tuckman:  https://www.youtube.com/watch?v=sYlzSymbjwA

Links naar artikelen